Bijna is het zover… De 29e editie van straatmuzikantenconcours De Gouden Pet! De Gouden Pet is al weer aan de 29ste editie toe. Op zondag 28 juni 2015 zijn in de Leidse binnenstad weer vele muziekoptredens te beluisteren en te bekijken. Op 18 verschillende plekken, vaak bij sfeervolle terrasjes vertonen de straatmuzikanten hun kunsten. Akoestische rock, jazz, close harmony groepen, singer-songwriters met een gitaar en vele andere soorten muziek/artiesten zijn te horen vanaf 13:00 uur horen aan een enthousiast publiek.

20140629_15-55-08-00 x

De Gouden Pet is een straatmuzikantenconcours dat landelijk bekend staat als één van de grootste en gezelligste straatmuzikantenfestivals van Nederland. Maar liefst 36 deelnemers uit het hele land worden door een jury beoordeeld op muzikaliteit, originaliteit van muziek en de presentatie.

Het festival vindt plaats in de omgeving van de Hooglandse Kerk, langs de Stille Rijn en Nieuwe Rijn en de Burcht. Op het Hooglandse Kerkplein staat het hoofdpodium als centraal punt, waar om 16:30 uur ook de finale plaatsvindt. Hier zullen de finalisten strijden om De Gouden Pet, een bijbehorend geldbedrag én natuurlijk eeuwige roem. Ook de nummers 2 en 3 vallen in de prijzen.

Gouden Pet winnaars van een aantal jaren geleden zijn de inmiddels welbekende bands Blaze of Glory, Buzzking en The Cannonball Johnsons.

Maar wie zal dit jaar in hun voetsporen treden? Wij nodigen je uit om hier op 28 juni over mee te beslissen! In de finale stemt het publiek namelijk voor zijn of haar favoriet. Hou zondag 28 juni dus vrij in je agenda en komt dat zien en horen!