Optredens

 1. Iedere deelnemer treedt op vier verschillende speelplekken bij de Beach vlaggen op (een half uur per keer).
 2. Tussen ieder optreden zit een half uur pauze, zodat de deelnemers ruimschoots de tijd hebben om naar de volgende speelplek te gaan.
 3. Er mag geen gebruik worden gemaakt van geluidsversterking, met uitzondering van basgitaar en keyboard ter ondersteuning van niet versterkte zang.
 4. Als blijkt dat de regels van geluidsversterking worden overtreden, dan wordt de deelnemer of groep onmiddellijk verzocht te stoppen waarna diskwalificatie voor de verdere duur van het festival volgt. Iedere act mag met maximaal 7 personen optreden.
 5. In verband met geluidsoverlast voor andere deelnemers worden groepen met drums of djembés niet toegestaan.
 6. Er worden geen extra middelen door de organisatie verstrekt.

Reiskosten en vergoedingen

 1. De deelnemer of groep ontvangt een tegemoetkoming in de reiskosten bij een reisafstand boven de tien kilometer met een maximum van 50 euro.
 2. De aanvraag tegemoetkoming van de reiskosten kan tot en met de dag van het festival en moet per deelnemer of groep gebeuren op een declaratie formulier. Alleen volledig ingevulde formulieren worden in behandeling genomen.
 3. Iedere deelnemer of groep ontvangt per persoon 2 drankmuntjes te besteden bij de Uyl van Hoogland.

Aansprakelijkheid

 1. Stichting Muziekfestivals Leiden kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade of diefstal van persoonlijke eigendommen van de deelnemers en sponsors.

Finale en jurering

 1. Er worden 6 finalisten geselecteerd.
 2. De deelnemers zijn verplicht te blijven tot bekendmaking van de finalisten.
 3. De finale wordt gehouden op dezelfde dag, op het Hooglandse Kerkplein waar een podium met geluidsinstallatie aanwezig is. Hier wordt, als enige uitzondering, wel versterkt gespeeld.
 4. De jury en het publiek bepalen de winnaars. De jury kiest de jury winnaar en het publiek kiest de publiekswinnaar (tevens de winnaar van GoudenPet).
 5. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.


Winnaar

 1. Een GoudenPet winnaar mag het jaar daarop opnieuw mededingen voor de hoogste prijs. Indien een deelnemer 2 keer achter elkaar heeft gewonnen dan is deelname toegestaan zonder mededingen naar een finale plaats.