Reglement

Reglement Gouden Pet Festival

De organisatie van de Gouden Pet heeft een reglement opgesteld om het organiseren en het verloop van het festival voor de omgeving, voor het publiek en voor de deelnemers zo goed en eerlijk mogelijk te kunnen verzorgen. Hieronder het reglement:

 1. Iedere deelnemer treedt op vier verschillende speelplekken bij de Beach vlaggen op (een half uur per keer).
 2. Tussen ieder optreden zit een half uur, zodat de deelnemers ruimschoots de tijd hebben om naar de volgende speelplek te gaan.
 3. Er mag geen gebruik gemaakt worden van versterking met uitzondering van basgitaar en keyboard ter ondersteuning van onversterkte zang
 4. Als blijkt dat de regels van versterking worden overtreden wordt de deelnemer of groep onmiddellijk verzocht te stoppen en wordt de deelnemer of groep gediskwalificeerd voor de verdere duur van het festival.
 5. De deelnemer of groep ontvangt een tegemoetkoming in de reiskosten bij een reisafstand boven de tien kilometer met een maximum van 50 euro
 6. De aanvraag tegemoetkoming van de reiskosten kan tot en met de dag van het festival en moet per deelnemer of groep gebeuren op 1 declaratie formulier. Alleen volledig ingevulde formulieren worden in behandeling genomen.
 7. Stichting Muziekfestivals Leiden kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade of diefstal van persoonlijke eigendommen van de deelnemers en sponsors.
 8. Iedere act mag met maximaal 7 personen optreden.
 9. I.v.m. geluidsoverlast voor andere deelnemers worden groepen met drums of djembés niet toegestaan.
 10. Er zullen geen extra middelen door de organisatie verstrekt worden.
 11. Iedere deelnemer of groep ontvangt per persoon 2 drankmuntjes te besteden bij de Uyl van Hoogland.
 12. Er worden 6 finalisten geselecteerd.
 13. De deelnemers zijn verplicht te blijven tot bekendmaking van de finalisten.
 14. De finale wordt gehouden op dezelfde dag, maar op het Hooglandse Kerkplein waar een podium met geluidsinstallatie aanwezig is. Hier zal versterkt gespeeld worden. De jury en het publiek zullen bepalen wie de winnaar van ‘De Gouden Pet’ wordt. De jury kiest de jury winnaar en het publiek kiest de publiekswinnaar (is tevens de winnaar van de Gouden Pet).
 15. Een Gouden Pet winnaar mag het jaar daarop opnieuw mededingen voor de hoogste prijs. Indien een deelnemer 2 keer achter elkaar heeft gewonnen dan is deelname toegestaan zonder mededingen naar een finale plaats.
 16. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.