Op zondag 29 juni 2014 zijn in de sfeervolle binnenstad van Leiden vele muziekoptredens te beluisteren en te bekijken. Op 17 verschillende plekken vertonen de straatmuzikanten hun kunsten. Akoestische rockbands, koren, close harmony groepen, folkzangers met een gitaar, smartlappenzangers begeleid door een accordeon en vele andere soorten artiesten laten zich vanaf 13:00 uur horen aan een enthousiast publiek.

De Gouden Pet is een straatmuzikantenconcours dat landelijk bekend staat als één van de grootste en gezelligste straatmuzikantenfestivals van Nederland. Maar liefst 34 deelnemers uit binnen- én buitenland worden door een jury beoordeeld op muzikaliteit, originaliteit van muziek en de presentatie.

Het festival vindt plaats in de omgeving van de Hooglandse Kerk, langs de Stille Rijn en Nieuwe Rijn en de Burcht. Op het Hooglandse Kerkplein staat het hoofdpodium als centraal punt, waar om 16:30 uur ook de finale plaatsvindt. Hier zullen 6 finalisten strijden om De Gouden Pet, bijbehorend geldbedrag én de eeuwige roem. Ook de nummers 2 en 3 vallen in de prijzen. Terwijl de jury bepaald wie de winnaars zijn speelt Sunblock op het hoofdpodium. Het gevarieerde, dansbare repertoire bestaat uit blues/soul covers, van Clapton tot Dr. John, Johnny Guitar Watson en Waylon tot Jimi Hendrix en Kula Shaker.

Vorig jaar wonnen The Cannonball Johnsons de felbegeerde Gouden Pet. Wie zal dit jaar in hun voetsporen treden? U kunt hierover mee beslissen! In de finale stemt het publiek namelijk voor zijn of haar favoriet. Het publiek bepaalt dus de uiteindelijke winnaar!

Meer informatie
Check voor meer informatie www.goudenpet.nl, Facebook, Twitter en Youtube.

Ambachtsmarkt
Bezoekers kunnen niet alleen genieten van de gezellige muziekklanken. Op de Korenbrug vindt ook een kleine ambachtsmarkt plaats.